Om bloggen

mickeDet är jag som är Micke, och jag älskar allt som har med media att göra. Nyhetsbild är sidan jag skapat för att rikta in mig än mer på mina främsta intressen inom media, nämligen nyhetsjournalistiken och fotografering. Det ska sägas att nyhetsjournalistiken är helt annorlunda nu än vad den var för enbart 20 år sedan. För tillfället så går alla tidningars trycka upplagor ner i antal, men trafiken ökar till respektive hemsida. Det är en mycket god utveckling tycker jag, då nyheter just ska vara nyheter och inte berättas i efterhand någon eller några dagar senare.

Den här bloggen kommer att ta upp journalistiken på ett högst personligt sätt. Så som jag ser på det och hur jag tänker och tycker utifrån personliga förhållningssätt och erfarenheter. Jag har själv arbetat som journalist under ett antal år så mycket av det jag kommer att berätta för er är historier och kunskaper hämtat från verkligenheten, vilket betyder att det finns mycket gott att lära sig genom mig. Förhoppningsvis kommer mina reflektioner kring den här branschen att öppna ögonen på er och få er att bättre förstå hur det egentligen ligger till och fungerar. Vad är egentligen nyheter och hur väljs de ut? Detta är frågor som jag kommer att försöka besvara här på bloggen, eller i vilket fall problematisera.

Men det är inte allt. Allt kommer inte att kretsa kring det tunga ämnet journalistik. Jag kommer också att beröra det mer konstnärliga i bildspråket, nämligen fotograferingen. Det är verkligen en konstform att förstå och bygga upp en bra bild, både inom nyhetsjournalistiken och övriga områden. Man behöver ha en talang för det och genom den här bloggen hoppas jag att det framgår hur viktigt ett foto är och framför allt hur lätt det är att manipulera. Ni är varmt välkomna hit och jag hoppas att ni lämnar min sida mer kunniga!

Kontakta mig

Ditt namn *

Din epost *

Ämne

Ditt meddelande