Om oss

Hur mycket kan du om juridik? Vet du vad du ger dig in på när du skriver under ett avtal, vet du vilka rättigheter – och skyldigheter – du har som anställd, har du någon aning om vad det egentligen innebär då du köper en bostad? Många överskattar sina egna juridiska kunskaper och litar på magkänslan. Det känns om någonting är rätt eller fel.

Men, den moraliska kompassen är helt annorlunda mot den juridiska diton. Att göra rätt – men ändå fel – kan bli extremt kostsamt och man kan både bli lurad och utnyttjad genom att inte ha bättre koll på det rent juridiska i olika sammanhang.

Det ska vi ändra på här. Vi är ett gäng erfarna jurister som ska skapa en högre kunskap om juridik hos våra läsare – och vi ska göra detta genom exempel snarare än att rada upp en massa paragrafer. Det ska vara lättsmält, det ska vara relaterbart och det ska vara enkelt att sätta sig in i. Vi kommer att skriva med stora bokstäver. Menat: vi kommer att hålla språket lite mer levande än det knastertorra språk som används i exempelvis lagböcker.

Målet är att du som läsare ska kunna förstå vad du läser och omsätta detta till ditt liv. Du ska förstå juridik och lära dig vad som är rätt och fel i vanliga situationer. Välkommen!