Kategorier
Fastighet

Dolda fel i ett hus kan ställa till stora problem för dig som köpare

Köp aldrig ett hus utan att ta reda på hur det står till med det. Det kan visa sig att det finns både ett eller flera dolda fel i ett hus. Det kan göra köpet till en av dina värsta affärer någonsin.

För dig som råkat göra ditt livs värsta köp finns det dock lite hjälp att få av kunniga jurister. De kan hjälpa dig få klarhet i hur du ska agera och även undersöka om det finns någon möjlighet att få ekonomisk hjälp för att åtgärda alla de fel som dolt sig i huset. Ett dolt fel är, som namnet antyder, något av det svåraste att upptäcka vid ett husköp.

Den undersökande plikten för att hitta dolda fel i ett hus ligger på köparen

Dessvärre kan det finnas många dolda fel i ett hus och det ligger på köparens ansvar att göra en undersökning av huset innan köp. Ibland har säljarna valt att göra en besiktning innan försäljningen, men det är inte alltid det är så.

För att du ska känna dig trygg när du köper ett hus är det viktigt att du anlitar en besiktningsman innan köp. Hen kommer veta precis var man ska leta efter de skador som kan uppstå på grund av dolda fel. Badrummet är ett bra exempel på ställen där det ofta finns dolda fel. Där uppstår lätt hemska fuktskador som kan vara svåra att upptäcka innan de blir synliga.