Kategorier
Juridik

En arbetsrättsjurist i Stockholm ger råd

Vill man behålla en nyanställd och säga upp en trotjänare, kan det bli en besvärlig situation. En arbetsrättsjurist i Stockholm kan ge råd om turerna när en anställd börjar missköta sig.

En uppskattad trotjänare börjar plötsligt uppföra sig konstigt. Det kanske försvinner varor eller pengar, eller så märker man att personen är påverkad av droger. Så är det en ung och alert nyanställd person som gör jobbet, och tanken är nära till hands att helt enkelt byta ut gammal personal mot ny. Moraliskt kan det vara känsligt, men ur företagets synvinkel är det svårt att ha kvar någon som exempelvis skäller ut kunder eller är påverkad på jobbet. En arbetsrättsjurist i Stockholm kan svara på dina frågor om vad du kan och får göra.

Besked om arbetsgivarens skyldigheter

Du har skyldigheter att rehabilitera och stötta din personal, och det finns också regler för vad som gäller vid uppsägning. Om du har ett litet företag är det extra viktigt att alla gör sitt jobb på bästa sätt, och man är beroende av sin personal. Det är möjligt att säga upp folk av personliga skäl, men det kan kosta en hel del pengar. Rådfråga juristen om hur du går tillväga för att lösa problemet.

Det är alltid tråkigt om en trotjänare har fått hälsoproblem eller personliga bekymmer, och i många fall kan man med list, diplomati och företagshälsovård få in vederbörande på rätt spår igen. Om det verkar helt hopplöst finns det utvägar som advokaten kan tipsa dig om. Läs mer om arbetsrättsjurist på denna sida: arbetsrättsjuriststockholm.se