Kategorier
Vårdnad

Så förbereder du dig på vårdnadstvist i Varberg

Även om du inte förväntar dig en vårdnadstvist efter skilsmässan är det bra att vara förberedd på att en sådan kan uppstå. I Varberg finns familjejurister som kan hjälpa på ett tidigt stadium.

Kanske lyssnade du till det gamla rådet att man inte ska gifta sig med någon man inte kan se sig göra slut med på ett vettigt. Eller så gjorde du inte det, och står nu inför en skilsmässa med någon du vet kan ställa till rejält med besvär om det vill sig. Att separera som föräldrar är lite av ett lotteri, och det är först när vårdnaden om barnen är ordnad som du står med facit. Även om du inte tror att det kommer uppstå problem under skilsmässoperioden kan det vara en bra idé att förbereda dig på det värsta. En familjejurist kan hjälpa dig redan innan tvisten är ett faktum. Sök gärna hjälp lokalt med en vårdnadstvist i Varberg. Det finns många fördelar med att ha familjejuristen nära till hands, då det kan gå snabbt i svängarna i en förhandling kring vårdnaden om barnen.

Måste vi bråka om vårdnaden?

Nej, ni behöver faktiskt inte bråka om vårdnaden. En bra advokat kan till och med hjälpa att avstyra en vårdnadstvist. Att diskutera med en utomstående part närvarande kan göra att känslorna inte svallar riktigt lika högt som om ni varit själva. Och i en vårdnadstvist gäller det att hålla huvudet kallt och fokus på rätt ställe. Det vill säga på barnen. Läs mer om vårdnadstvist på den här hemsidan: vårdnadstvistvarberg.se