Kategorier
Våldtäkt

Våldtäkt i Göteborg – ska alltid tas på allvar

Att bli våldtagen är så traumatiskt att det knappt går att beskriva i ord. Är du med om en våldtäkt i Göteborg ska du alltid kunna räkna med juridiskt stöd.

Den här texten ska handla om våldtäkter i Göteborg. Ett brott som självklart är lika allvarligt var det än begås, men för sakens skull behöver övergreppet sättas i ett geografiskt sammanhang. Allt för att du ska förstå hur upplevelsen av att bli förföljd, omkullkastad och penetrerad mot din vilja egentligen kan vara.

Så föreställ dig att klockan är tre på natten. Du har haft en förlösande och blöt utekväll på Avenyn, natten till en lördag. Nu är det dags att gå hem. Genom stan. I mörkret. Förbi en park, utan att någon annan människa tycks synas till. Du känner den plötsliga handen över ansiktet, och resten är fruktansvärd historia.

Våldtäkt – offrets rätt till stöd

Du gråter på marken i den mörka parken. Du kan inte röra dig. Det går inte ens att beskriva den hemska, traumatiska känsla som befinner sig i kroppen just nu. Så låt oss snabbspola framåt. Till dess att du besökt sjukhus och anmält händelsen till polisen. För det är nu den juridiska processen börjar.

Även om mycket av den närmaste tiden kommer handla om att behandla den traumatiska upplevelse du har haft går det inte att bortse från de rättsliga aspekterna. Många väljer tyvärr att inte anmäla, kanske för att de inte tror att de kommer att få något stöd. Men så ska det aldrig behöva vara. Läs mer om våldtäkt på denna sajt: våldtäktgöteborg.se