Kategorier
Vårdnad

Vårdnadstvist – vad gäller?

Vad är det egentligen som gäller vid en vårdnadstvist? Det finns så mycket som snurrar i huvudet när du väl står i en sådan situation. Det finns hjälp att få.

Det som i första hand gäller vid en vårdnadstvist är att man ser till barnets bästa. Det är därför man behöver ha ett ombud som sköter all kommunikation med berörda parter. Det kan till exempel vara inblandningen av socialtjänst eller skolväsen. Självklart även tingsrätten som tar ett beslut som påverkar alla.

Det är aldrig roligt att gå igenom en vårdnadstvist. Det som ligger till grund är ju att du och din partner inte kan komma överens. Ofta handlar det om allt runtomkring barnet när det gäller hur boende och ansvar ska fördelas vid en separation. Då är det skönt med en tredje part.

Vårdnadstvist är en sorglig historia

När det gäller vårdnadstvister är det alltid en sorglig historia, men det behöver inte alltid innebära att det blir ett sorgligt slut på den.Det finns byråer som är specialister på vårdnadstvister och hjälper alla parter komma fram till en lösning som passar barnet och dem. I de fall det är möjligt.

Det kan även röra sig om många barn som är inblandade i vårdnadstvisten i en en familj. Då är det ännu viktigare att det är duktiga människor som tar hand om ärendet. Det finns fler liv som ska tas hänsyn till. Fler små eller stora barn som inte ska behöva råka mer illa ut än vad det går att förhindra.