Kategorier
Vårdnad

Hjälp vid vårdnadstvist Stockholm

När man har separerat och hamnar i situationen att man inte kommer överens om hur de gemensamma barnen ska ha det kanske man behöver hjälp och stöd för att ansöka om vårdnadstvist i Stockholm.

Det är ingen som vill hamna där, men för barnens skull så måste man få ordning på sitt eget och deras vardagliga liv och rutiner. Att man har separerat från den andra föräldern är jobbigt nog. Även om det kanske var nödvändigt för att få lite husfrid.

De flesta föräldrar vill sina barn så väl. Sättet man ska få dem att ha det bra kan vara så olika och det kan vara orsaken till att man inte kunde fortsätta att leva tillsammans. När man sedan ska bygga upp en ny tillvaro finns problemen kvar och då behöver man stöd från ett juridiskt ombud. Kanske får man då rådet att starta en vårdnadstvist i Stockholm för att få ordning på rutiner och beslut om barnens vardag.

Det första steget för att starta en vårdnadstvist är ett telefonsamtal

När man bestämmer sig för att söka hjälp och stöd så ringer man ett juridiskt ombud som specialiserat sig på vårdnadstvister. Det samtalet är gratis och man får råd om hur man ska gå vidare.

Ett juridiskt ombud vet hur man ska gå tillväga, blir det stöd man behöver och hjälper till under hela processen fram till att domen kommit. Har man en hemförsäkring med rättsskydd så kommer den att täcka större delen av kostnaderna. Annars får man rättshjälp.