Kategorier
Juridik

När behöver ni arbetstillstånd

För dig som vill ha en chans att komma in och jobba i Sverige, men som bor utanför EU, är det inte helt enkelt. Du behöver ett arbetstillstånd för att jobba här

Det finns bestämmelser kring hur det funkar om man ska arbeta i Sverige. För någon som bor inom EU, är det inget större problem. Men för de som bor utanför EU behöver man ett arbetstillstånd. Ett arbetstillstånd är ett tillstånd för att få lov att arbeta i Sverige, det är något Migrationsverket tar ett beslut om.

Väljer man att jobba trots att man inte har ett arbetstillstånd, begår både den som arbetar, men även jobbet ett brott. Ett brott som kan leda till konsekvenser. För att följa reglerna och göra allting rätt, så skaffar man ett arbetstillstånd som ger en tillstånden som behövs för att jobba i Sverige.

Hur lång tid tar ett arbetstillstånd?

För många är tiden ett problem när man ansöker om ett arbetstillstånd. Migrationsverket tar allt mellan fyra till tolv månader på sig att ge ett besked och då är det inte säkert att det är godkänt. Tar man däremot hjälp med att skaffa arbetstillstånd, så kan man få ett beslut redan efter några veckor.

Chanserna ökar då dessutom att det är ett positivt beslut. Det finns jurister som är specialister inom detta område. De hjälper en att fixa ett underlag som är rätt direkt. De är sen med en genom hela processen och blir det problem, så är de glada att hjälpa en genom det.